Schrijfblogje Mindstyle DIY bureau
over bewust-leven

Help mijn man is klusser: DIY bureau

Met de komst van de blog kwam er ook een laptop. Aan de eettafel zat ik uren te typen en te werken aan de website. Aan de eettafel moest ook gegeten worden, dus werd de laptop 20x per dag verplaatst (misschien overdrijf ik nu, misschien niet). Van de kast naar de eettafel. Van de eettafel naar de kast en zo verder. Niet handig en behoorlijk irritant. Van leuke DIY projecten gaan de handen van de man jeuken. Ik had er zelf een hardhoofd in dat dit zou lukken. Kijk en lees mee hoe we dit bureau maakten.

Het idee

Het liefste wilde de man een hele ruimte op de zolder omtoveren tot kantoortje. Een heel lief gebaar, maar ik wist dat ik daar niet veel zou kunnen zitten. Ik moet het vaak van momentjes hebben dat ik niet uit de woonkamer weg kan. Bijvoorbeeld als de minisnoet aan het slapen is en de grotesnoet een half uurtje TV kijkt. In de avond vind ik het ook wel fijn om in de buurt van de man te zijn.

Na flink wat brainstormen en koopjes jagen ontstond het idee om alleen materialen te gebruiken die we al hadden. We maakten van een volhouten kast een bureau. Dat betekende wel dat we een kast minder hadden om speelgoed op te bergen. We zijn uiteindelijk langer bezig geweest met spullen verhuizen, dan het bureau maken.

Zo zag het desbetreffende hoekje er eerst uit:

Schrijfblogje Mindstyle DIY Bureau
De uitwerking

Eerst hebben we de kast leeg gemaakt, zodat we duidelijk konden zien wat er moest gebeuren. De kast is een IVAR van Ikea. De afmetingen zijn 80x50x83.

Schrijfblogje Mindstyle DIY bureau

We gebruikten de bovenkant en de zijkanten. Deze konden dus in elkaar blijven. De ligplanken, de deurtjes, de achterwand en de onderkant konden eruit. Een legplank gebruikte we om een opbergplekje te creëren en deze zou meteen voor stevigheid zorgen. De plank is vastgezet met lange schroeven. Daarmee ontstond de volgende basis:

Schrijfblogje Mindstyle

Helaas was hij niet stevig genoeg op deze manier. Dus hebben we een andere legplank gebruikt als een soort achterwand. De hoogte van de kast is van origine 83 cm. Voor een bureau echt te hoog. De zijplanken zijn ongeveer 10 cm korter gemaakt.

Als finishing touch hebben we hem gebeitst. Dit hadden we nog in de schuur staan, omdat de schutting aan een beitsbeurt toe is. We twijfelde of dit het bureau mooier zou maken. Maar de originele planken vonden we echt te licht. Uiteindelijk ben ik blij dat hij gebeitst is. Het geeft het bureau een warme uitstraling.

Schrijfblogje Mindstyle
De aankleding

Toen werd het tijd voor de aankleding. Het lukte ons niet om alles te doen met spullen uit huis. Via marktplaats wist ik de rekjes voor boven het bureau op de kop te tikken. De verdere aankleding deden we wel met dingen die we al hadden. Zo komt het lampje bijvoorbeeld van de slaapkamer van de oudste snoet.

Ik ben zelf heel tevreden met het eindresultaat. Het liefste zou ik wat spulletjes willen vervangen, omdat het niet helemaal is zoals ik het zou willen. Dat komt nog. Het hoekje staat gezellig en het is een fijn plekje om te zitten. Achter de plant staan mijn yogamatten verstopt. Daar moet ik nog een geschikt plekje voor vinden, maar voor de time being staan ze daar prima.

Schrijfblogje Mindstyle DIY bureau
Out of the box denken

Het project leerde ons dat je met out of the box denken heel ver komt. Ik begon namelijk met speuren naar nieuwe bureaus. Ik schrok best wel van de kosten. Het bureau kon niet te groot zijn. Naast het bureau zit de deur naar boven en deze moest nog wel goed open kunnen. Hierdoor vielen veel opties af.

We werden gedwongen om out of the box te denken, omdat alle winkels dicht zijn. We hadden kunnen kiezen om te wachten, maar als we iets in ons hoofd hebben dan doen we dat liever gister dan vandaag. Vooraf had ik niet kunnen bedenken dat we op zo’n simpele manier een leuk hoekje konden creëren.

Zoals ik al eerder aangaf moesten we het met een kast minder stellen. Hierdoor werden we ook creatief met bergruimte. Waar we eerst dachten niet toe te komen met een kast minder, lukt dat toch prima. De bergruimte onder de trap dient nu als knutsel/spellenkast. Hier staan alle spullen die eerst in de houtenkast zaten.

Een kast in de keuken werd helemaal opgeruimd en daar maakten we twee extra planken in. Hierdoor kon alle voorraad naar de keuken. Wat ook nog eens fijner werkt. We hebben nu al het eten bij de hand in de keuken.

Dankzij dit project weet ik dat ik veel duurzaam zou kunnen oplossen. Deel in de reacties jouw duurzame projecten/oplossingen.

Mindstyle Mindset

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.