over bewust-leven

Review: Slow down journal van monday

Het is zondag. Mijn moment om even terug te blikken op de afgelopen week en vooruit te kijken naar de komende week. Een moment van bezinning. Een moment van reflectie. Ik doe dit op meerdere manieren. Waaronder met de journal van label monday. Na een aantal weken gebruiken deel ik mijn review van de slow down journal.  

Wat is de slow down journal?

Slow down journal is een journal, een invulboek, waarin je meer focus terug gaat pakken. Er zit een moment van reflectie in: Wat haalde je uit vorige week? Wat heb je er van geleerd? Maar ook een moment van vooruitblikken op de komende week. Wat wil ik? Waar wil ik meer van? Waar wil ik minder van?

Naast de wekelijkse spreads zijn er ook nog een aantal extra’s. Zo leer je over de maanfases. Wil je daar wat mee doen? Dan kun je het op een laagdrempelige manier integreren. Wil je er niets mee doen? Dan gebruik je het niet.

De slow down journal geeft jou 52 weken om in te vullen. Daarnaast blik je op ieder kwartaal terug. Doordat er geen data in de journal staan kun je op ieder gewenst moment beginnen.

Zelf geeft men aan dat de MONDAY journal je het volgende op levert:

– Je brengt meer focus aan in je leven
– Je beleeft je dagen veel bewuster
– Je past selfcare toe op een praktische manier
– Je creëert meer tijd voor wat jij belangrijk vindt
– Je laat dingen die energie slurpen makkelijker los

Mijn ervaring:

Ik vroeg de journal voor mijn verjaardag, omdat ik erg nieuwsgierig was. De journal kost 34 en ik vond het zelf nogal spannend om dit hieraan uit te geven. Je weet toch niet wat je krijgt. Gelukkig kreeg ik hem dus cadeau en nu ik hem een aantal weken in gebruik heb, is het tijd om mijn review van de slow down journal met jullie te delen.

Ik vind een momentje om echt even terug te kijken op mijn week heel waardevol. Zoals ik al in het intro beschreef doe ik dit op verschillende manieren. Naast reflecteren in mijn planner, de slow down journal, schrijf ik ook mijn dankbaarweken.

De slow down journal invullen staat in die bewuste planner ingepland. Op zondagavond pak ik een kwartiertje met de journal. Het zijn fijne vragen. De journal zoomt in op 3 verschillende gebieden. Body, mind en soul. Zo blijf je je bewust van deze drie gebieden, maar ook de balans hiertussen.

Als ik het heb opgeschreven ben ik er niet de hele week, elke dag bewust mee bezig. Aan het einde van de week lees ik even terug wat ik ook alweer had opgeschreven. Dan kom ik er achter dat ik onbewust wel geleefd heb naar wat ik voorgenomen had.

Is iets absoluut niet gelukt? Blijft het een thema die terugkomt? Dan pak ik het terug in mijn persoonlijke journal. Dat ga ik mezelf hierop bevragen. Wat zijn de dingen die me tegen houden? Wil ik het wel echt? Ligt mijn focus op dit moment op het juiste moment? Het werkt verhelderend.

Het zijn dus korte vragen met relatief weinig invulplek. Dit maakt dat je wel naar de kern moet. Alleen soms wil je nog iets dieper graven. Daar is in de journal zelf geen plek voor. Dat maakt wel dat het overzichtelijk blijft. Ik los dit dus op door erover te schrijven in mijn journal.

Wat ik zelf nog heel prettig vind is dat je wordt uitgedaagd ook echt momenten voor jezelf in te plannen.

Doordat alles op één plek verzameld is en de journal goed in elkaar steekt kun je alles goed monitoren. Je kunt het verschil in weken in een oog opslag zien.

Het design is ook om door een ringetje te halen. Ikzelf word al blij als ik er naar kijk. Het straalt rust uit. Het is minimalistisch en stijlvol. Als ik het zie liggen dan heb ik al zin om erin te schrijven. De kleuren kloppen. De teksten zijn inspirerend. Een cadeautje voor jezelf, maar misschien ook ontzettend leuk om een ander cadeau te doen!

Eindconclusie

Al met al een prachtige journal met effectieve vragen. Fijn dat de vragen uitgeschreven staan en je alleen maar hoeft in te vullen. En zo dus ook de vragen niet kunt vermijden die lastig zijn. De journal geeft je wat het je beloofd bij aanschaf.

Voor mij dus een dikke tip. Laat je zeker niet tegenhouden door de prijs. Als je het omrekent betaal je dus zo’n 2,85 per maand. Een prikkie voor de resultaten en fijne inzichten. Daarnaast is het een stevige journal, met stevig papier en een mooi design. (Ik schrijf er namelijk in met een vulpen. De pagina’s drukken niet door.) Je betaald absoluut voor de kwaliteit.

Ben je overtuigd? Koop hem dan hier.

Veel journal-plezier

Mindstyle Mindset

Dit artikel bevat affiliate links

ps. Als je nu denkt: Jeetje meid, wat ben je enthousiast. Krijg je hier voor betaald? Absoluut niet. Gewoon een hele positieve, maar wel eerlijke review.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.