Persoonlijk

Dankbaarweek #40

Iedere week deel ik mijn week aan de hand van mijn dankbaarheden. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Al is het je kopje koffie in de ochtend of puur omdat je vanmorgen wakker bent geworden. Dankbaarheid maakt gelukkig(er). Deze week was een week van hulpvragen en verbinding.

Afgelopen week was het rustig op de blog. Niet vanwege te weinig inspiratie, maar juist door de veelheid aan inspiratie? Klinkt gek he?

Ik veranderde namelijk mijn domeinnaam. Dat klinkt heel simpel en voor jullie is er ogenschijnlijk weinig aan mijn website veranderd. Waarom ik mijn naam veranderde lees je hier.

Voor het omzetten van je website is veel benodigd, vooral kennis. Ik heb in het afgelopen jaar veel geleerd over wordpress websites maken, maar bij een aantal dingen moet ik toch echt toegeven dat ik het niet zelf kan. Ik was voornemens het helemaal zelf te doen, maar bij het lezen hoe het moest kreeg ik paniek.

Mijn hele website moest namelijk extern opgeslagen worden om vervolgens op een nieuwe domein te uploaden. Ik was bang om alles kwijt te raken. Een jaar hard ploeteren door de prullenbak van mijn onkunde zien verdwijnen, dat zou me niet gebeuren.

Gelukkig heb ik een fantastisch slimme broer. Uren hebben we dit weekend aan de telefoon gehangen. Het wilde alleen niet lukken. Hij nam overigens mijn scherm over, zodat ik kon zien wat hij deed. Ik heb in het gesprek geloof ik wel 10x aangegeven dat ik heel blij was dat ik er niet zelf aan begonnen was.

Uiteindelijk is het voor mijn broer nog nachtwerk geworden. Ondanks dat ik aan had gegeven dat het geen haast had, ging hij door tot het lukte. De oplossing was uiteindelijk blijkbaar heel simpel, maar niet voor een leek als ik. Ik was hier nooit achter gekomen.

Ik ben zo dankbaar voor zijn vasthoudendheid en dankbaar voor zijn hulp. Zijn onvoorwaardelijke steun. Dankzij hem is mijn site in één weekend volledig omgezet. Er zijn nog een aantal dingen aan de achterkant die nog niet helemaal lekker werken, maar daar merk jij als lezer niets van.

Zoals ik aan het einde van het artikel, over mijn naamsverandering, al beschrijf ben ik heel dankbaar voor deze verandering. Het jasje past perfect. Het zorgt ervoor dat ik veel inspiratie en energie heb om aan mijn site te werken. Het is dan ook niet zo gek dat ik inmiddels ook zelf al weer wat uren aan de site werken op de teller heb staan. Het voelt goed.

Hulpvragen vind ik niet altijd heel makkelijk. Ik leef met de overtuiging dat ik het allemaal zelf moet doen. Dat ik moet laten zien aan de wereld dat ik het wel alleen kan. Een hardnekkige overtuiging die ik al flink heb afgepeld.

Dus ik ben ontzettend dankbaar dat dit me steeds makkelijker af gaat. Ik wil alsnog veel zelf doen hoor. Ook als het op mijn website aankomt. Ik wil namelijk zelf de voor mij ‘simpele’ dingen kunnen aanpassen. Ik wil weten wat er speelt. Ik wil niet afhankelijk zijn van een ander.

Maar het hulpvragen gaat beter en het brengt me gelukkig ook een hele hoop. Hulpvragen is oké. Dit zeg ik meer voor mezelf, maar misschien moest jij dit vandaag ook horen. Ik ben dankbaar dat ik er inmiddels steeds beter in word.

Daarnaast was het trouwens gewoon heel fijn om even bij te kletsen met mijn broer. We hebben een hele fijne band, maar spreken elkaar weinig. Nu hebben we tussendoor toch even kunnen bij kletsen over wat er speelt in onze levens.

Verder was het weekend tijd voor verbinding. Met lieve vrienden, maar ook intense gesprekken met elkaar. Hoewel dat op het moment zelf niet altijd fijn is, die intenste gesprekken, brengen ze ons wel dichter naar elkaar. De emoties voelen is ook niet altijd even fijn, maar ze doorvoelen is wel van belang. Dankbaar dat dat ook steeds beter lukt.

Fijne week lief mens!

Mindstyle Mindset

Image by Miriam Müller from Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.