Persoonlijk

Naamsverandering: Schrijfblogje.nl is nu Meganschrijft.nl

Oktober 2020 begon ik met bouwen aan schrijfblogje.nl. Daar was al een heel denkproces aan vooraf gegaan. De meeste tijd was ik kwijt aan het zoeken naar een passende naam. Ineens was ik daar klaar mee. Ik wilde live. Ik legde mezelf hoge eisen op voor de perfecte naam. De naam zou ik met deze eisen niet vinden, dus koos ik de best passende naam voor toen. Zo werd Schrijfblogje.nl geboren. Vandaag neem ik jullie mee in een kijkje in het denkproces van een nieuwe naam voor mijn blog.

Eigenlijk paste de jas dus meteen vanaf het begin niet volledig, maar het kon er mee door. In het kader: ‘Start before you’re ready’ kocht ik dus schrijfblogje.nl aan. Ik zou snel uit de jas groeien, maar het was oké. Het afgelopen jaar heb ik meerdere brainstormsessies gehouden met mezelf en mijn dierbare. Ik besloot het steeds weer los te laten. De hoge eisen die ik stelde hielpen niet mee in het denkproces. Ik wilde er niet meer krampachtig mee omgaan.

Omdat ik me bij de naam: schrijfblogje niet zo fijn voelde, veranderde ik een aantal maanden geleden mijn Instagram username naar: Meganschrijft. Dit ging eigenlijk heel spontaan. Daar zat helemaal niet zoveel denkwerk achter. Ik vond het persoonlijker dan Schrijfblogje. Het voelde goed, dus ik veranderde het.

Ik heb er wel eens over getwijfeld om de blog ook aan te passen naar: Meganschrijft, maar ik was nog steeds opzoek naar die perfecte naam. Afgelopen weekend had ik weer zo’n brainstormsessie. Ik schreef weer een tiental namen op. Daarbij schreef ik ook weer: Meganschrijft. Ik liet de naam weer links liggen, maar toch trok de naam steeds mijn aandacht. Ik moest er wat mee. Dat vroeg om een kritische denksessie met mezelf.

Wat maakt dat dit steeds weer mijn aandacht trekt? Oké aller eerst voelt het op instagram als de meest passende naam. Meteen vanaf het begin. Buiten dat: Ik schrijf. Helder toch?  Ik schrijf over schrijven. Check! Ik hoop mensen te enthousiasmeren om zelf de pen te pakken en te gaan schrijven. Check. De enige reden om het niet te doen was voor mij dat het niet origineel genoeg was. ‘Te simpel’.

Meganschrijft is precies waar ik voor sta. Schrijven is voor mij mijn uitlaatklep. Ik schrijf mijn gedachtespinsels op. Ik geef jullie een kijkje in mijn leven, in mijn gedachtewereld, in mijn ontdekkingstocht doormiddel van mijn schrijfsels. Maar daarnaast deel ik ook veel over waarom ik schrijf, hoe je dan schrijft en dat schrijven voor iedereen is.

Meganschrijft is voor nu allesomvattend. En het mooie aan mijn blog vind ik dat ze met mij mee groeit. Zo groeit mijn naam nu met me mee, dus wie weet waar we over een tijdje staan.

Bij deze: Welkom op Meganschrijft.nl. Mijn nieuwe, oude website. Hoewel er ogenschijnlijk niets is veranderd is voor mij de knusse winterjas gaan passen en dat geeft een rustig gevoel. Ik kan weer ademen. Het geeft me inspiratie. Het zet me in beweging.

Hopelijk zie ik je nog vaak.

Mindstyle Mindset

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.