Persoonlijk

Dankbaarweek #39

Iedere week deel ik mijn week aan de hand van mijn dankbaarheden. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Al is het je kopje koffie in de ochtend of puur omdat je vanmorgen wakker bent geworden. Dankbaarheid maakt gelukkig(er). Het leek me leuk dankbaarweek deze week eens op een andere manier in te vullen. Vandaag gebruiken we prompts.

Er zijn namelijk verschillende prompts (vragen) die je kunt invullen om je wat sturing te geven. Om dat bespreekbaar te maken waar je zelf niet aan denkt. Of juist de thema’s die je liever uit de weg gaat. Ik deelde al eerder 12 prompts om je richting te geven en 25 prompts voor zelfliefde en zelfbewustzijn.

Deze week zal ik een aantal prompts invullen die allemaal gericht zijn op dankbaarheid. Waarin ik inzoom op mijn afgelopen week. Ik zou het leuk vinden als je bij het lezen van dit artikel zelf pen en papier erbij neemt. Schrijf de prompts op en vul ze voor jezelf in.

Je kunt dit doen aan de hand van je week/dag of gewoon aan de hand van je leven. Wat komt er bij je op?

Voor degene die niet gekleurd wil worden door mijn antwoorden deel ik hier eerst de prompts:


Prompts gericht op dankbaarheid:

In deze dankbaarweek zullen we de volgende prompts beantwoorden:

  • Voor deze drie dingen ben ik dankbaar…
  • Benoem iets moois wat je afgelopen week hebt gezien (bijvoorbeeld: een tv serie, programma, een voorwerp)
  • Wat vond je afgelopen week het allerleukste om te doen?
  • Wanneer voelde jij je op je best afgelopen week?
  • Wat voor compliment kreeg je afgelopen week waar je dankbaar voor bent? (wat je een fijn gevoel gaf)
  • Hoe heb je afgelopen week aan iemand laten zien dat je dankbaar bent dat hij/zij er voor jou is?

Voor deze drie dingen ben ik dankbaar…

  1. Dat ik minder uitstelgedrag heb laten zien. Dat gaf me een goed gevoel over mezelf en een voldaan gevoel in de avond.
  2. Voor alle knuffels afgelopen weekend van de kinderen. Zo genieten om daar bewust tijd voor vrij te maken. En op het moment bewust te voelen.
  3. Voor de fijne date-night met de man en alle fijne gesprekken die we samen hadden afgelopen week.

Benoem iets moois wat je afgelopen week hebt gezien (bijvoorbeeld: een tv serie, programma, een voorwerp, iets wat gebeurde en waar jij getuige van mocht zijn).

Wij keken tijdens date-night een hele mooi film. Made in italy. Wij zijn verliefd op italië en wij hebben dat erg gemist dit jaar. Allereerst was de film gewoon ontzettend mooi qua verhaal en mooi in beeld gebracht. Wij kregen er echt de italië vibe van.


Wat vond je afgelopen week het allerleukste om te doen?

Ik vond het allerleukste om maandag met de kinderen naar school te wandelen. We hebben dit heel intentioneel gedaan. Het was zo ontzettend gezellig. In de middag kozen de mini snoet en ik er voor om weer met de fiets naar school te gaan. Het was hele bewuste quality time. Met een hele fijne sfeer. Voor mij is dit een fijne bevestiging dat dit soort activiteiten ook heel leuk kunnen zijn. Normaal ga ik ze liever uit de weg, omdat het zoveel ‘gedoe’ is. Ik mag dat loslaten, want het is nergens voor nodig.


Wanneer voelde jij je op je best afgelopen week?

Ik denk dat ik mij op mijn best voelde op mijn werk. Althans dat is een moment dat mij het meeste is bij gebleven. Een nieuwe baan is altijd bikkelen. Op dinsdag had ik nog het gevoel dat ik aan het zwemmen was zonder zwembandjes, terwijl ik mijn zwemdimploma nog moest behalen. Voor mijn gevoel had ik in de nacht mijn a-b-c diploma had gehaald. Dat gaf een zelfverzekerd gevoel. Een van onze basisbehoefte is competentie. Ik begin nu te ervaren dat ik competent aan het worden ben. Dat geeft een enorm krachtig gevoel.


Wat voor compliment kreeg je afgelopen week waar je dankbaar voor bent? (wat je een fijn gevoel gaf)

De man is niet zuinig met complimentjes. Echter als hij ze geeft, dan geeft hij ze vanuit zijn tenen. Met gevoel. Hij meent ze oprecht. Ik neem deze complimentjes echt veel te veel voor lief. Terwijl ik daar heel dankbaar voor mag zijn. Allereerst dat hij me graag ziet, maar ook voor het feit dat hij het uitspreekt. En meer nog dat hij me laat voelen dat hij het meent. Het is de blik in zijn ogen. Daar ben ik echt heel dankbaar voor. Deze vraag zorgt ervoor dat ik hier weer even bewust bij stil mag staan.


Hoe heb je afgelopen week aan iemand laten zien dat je dankbaar bent dat hij/zij er voor jou is?

Ik heb deze week bewust naar mijn partner en kinderen mijn dankbaarheid uit gesproken. ‘Dankjewel dat je op mama wachtte’ ‘Jij bent een topper!’ Dat soort uitspraken. Dit zorgde voor een fijne sfeer onderling. Het is soms maar zo klein, maar het heeft meteen invloed op je gemoedstoestand. Ik merkte dat mijn kinderen daar ook weer enorm van groeide.


Neem dit soort vragen mee in je komende week. Kijk eens wat het met je doet. Hoe het voor mij werkt? Hoe meer ik opschrijf waar ik dankbaar voor ben, des te meer ik het gaat voelen op het moment supreme. Met momenten loopt mijn hart over van dankbaarheid. Dan voel ik het in mijn tenen.

Laat je me weten hoe dit voor je was? Dat kan hier beneden in de commentsectie.

Fijne week, mooi mens!

Mindstyle Mindset

Image by brisch27 from Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.