Schrijfblogje Journaling Mindset
Bewust-Journaling

12 journaling prompts om je richting te geven

Vandaag deel ik 12 journaling prompts met je welke je kunt beantwoorden in je journal. De vragen geven je richting. De afgelopen maanden heb ik veel geschreven en ik deel met je de vragen die ik het meest beantwoord heb en waar ik het meest aan gehad heb.

Journaling is het bijhouden van een dagboek. Journaling is de manier om naar binnen te keren. Je journal is de plek om je vrij te kunnen uiten. De plek waar alles kan en mag. Schrijven is voor mij verhelderend en confronterend. Journalen heeft vele voordelen. Mocht je nog niet bekend zijn met journalen. Neem dan zeker eerst een kijkje bij het artikel: ‘Journaling’

 1. Braindump. Schrijf alles op wat er in je hoofd rondspookt. Stop pas als je hoofd leeg is. In het artikel over intuïtief schrijven help ik je hierin nog wat verder op weg.
 2. Hoe voel ik me vandaag? En hoe wil ik me voelen?
 3. Benoem (minimaal) 3 dingen waar je dankbaar voor bent.
 4. Wat deed je als kind het liefste? En waarom? (doe je dat nog steeds?)
 5. Ik ben trots op mezelf, omdat…
 6. Wat gaf me vandaag een goed gevoel?
 7. Vandaag was….
 8. Mijn affirmatie van de dag is..
 9. Wanneer stond ik in mijn kracht vandaag? Hoe voelde ik dat?
 10. Mijn intentie van de dag is…
 11. Schrijf op van welke dingen/activiteiten jij blij wordt.
 12. Welke gedachte heb ik niet nodig en mag ik loslaten?

Probeer er echt een routine van te maken. Werken aan je mindset verdient training. Net zoals je je huid verzorgt, je tandenpoetst of naar de sportschool gaat. Geef je onderbewuste en je hart de kans om aan het woord te komen. Het geeft je zoveel mooie inzichten. Journaling kost je 5 tot 20 minuten per dag. Hoe uitgebreid je het doet ligt bij jou.

Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren met bovenstaande journaling prompts. Laat je me weten als je er gebruik van maakt? Deel in de reacties ook jouw favoriete vraag of prompt. Dan ga ik deze zeker eens meenemen in mijn journal.

Schrijf jezelf bewust.

Mindstyle Mindset

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.