Persoonlijk

Dankbaarweek #16

Iedere week deel ik mijn week aan de hand van mijn dankbaarheden. Hoe ruk of gewoontjes je dagen ook kunnen voelen er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Al is het je kopje koffie in de ochtend of omdat je vanmorgen wakker bent geworden. Dankbaarheid maakt gelukkig(er).

Afgelopen week was ik zowaar dankbaar voor mijn eigen planningsvermogen. Ik vind het huishouden maar ruk en het huishouden met twee kleine kinderen nog verschrikkelijker. Ik heb rondom het huishouden altijd het gevoel dat ik achter de feiten aan loop. Dus besloot ik het huishouden te doen op een moment dat de kids in bed lagen.

Op Donderdag had ik weinig tijd om in het huishouden van alles te doen. We moesten met de kat naar de dierenarts. Over dankbaarheid gesproken. De lieve schat is in waarden zelfs vooruit gegaan sinds zijn dieetvoeding. Voor wie het heeft gemist: Onze kat heeft helaas last van nierfalen. Gelukkig nog in het beginstadium waardoor het alleen behandeld zal worden met dieetvoeding. We hoeven dus vooralsnog geen verdere stappen te ondernemen.

Even terug naar dat huishouden. Ik had dus weinig tijd. Normaal stop ik dus mijn dagen dan overvol. Wat moet dat moet. Ik besloot nu in de avonden iets meer werk op me te pakken. Nu klinkt het alsof ik hele avonden heb staan boenen. Maar ik heb iedere avond even wat taakjes gedaan en ik zat om 8 uur steeds netjes op de bank. Het fijne hieraan vond ik dat ik me overdag niet druk hoefde te maken om het huishouden. Hoogstens een wasje hier en daar.

Ik kon op deze manier de tijd overdag echt gebruiken voor de kinderen. Heeeeerlijk! Hierdoor hadden we ook het weekend vrij. Genoot ik van de tijd met de snoetjes en de man. Maakten we nog een stormachtige wandeling. Ik genoot vooral van de zorgeloze momentjes met het gezin. Zonder te hoeven panikeren over alle huishoudelijke taken die zouden blijven liggen. Ik heb zo’n haat liefde relatie met mijn huis wat dat betreft.

Ik ga namelijk heerlijk op opgeruimd huis. Want opgeruimd hoofd. Toch ga ik liever een boek lezen ofzo. Het is dat ik zo dankbaar ben voor het eindresultaat.

Deel met mij alsjeblieft jullie huishoudelijke geheimen. Misschien heb ik er nog wat aan. Zodra het mogelijk is komt hier sowieso een huishoudelijkehulp. In het kader doe meer waar je blij van wordt en minder van wat energie kost.

Ik had deze week overigens ook weer therapie. Ik twijfelde of ik er iets over zou delen. Toch doe ik het. Allereerst weet ik niet of je wekelijks mijn dankbaarweken leest. Daarnaast wil ik het ook eerlijk houden. Ik deel hier mijn week en dit is onderdeel van mijn week.

Het was wederom een hele fijne sessie. Dat klinkt dan alsof het zonnetjes en bloemetjes was. Maar dat was het absoluut niet. We gingen weer wat laagjes dieper. Ik heb gehuild als een malle en pijn gevoeld niet normaal. Dat zorgt voor licht en lucht. Ik leerde wederom dat het helemaal niet zo eng is om die angsten en pijnen aan te kijken. Voor die reis ben ik zo dankbaar. Steeds een beetje meer.

Overigens mailde ze mij voorafgaande aan de sessie dat de prijs omhoog was gegaan. Ze gaf me wat mogelijkheden, want de prijsverhoging was even fors. Ik merkte dat ik in eerste instantie wilde toegeven aan de schrik van de prijsverhoging. Maar ik schreef haar: ‘tot nu toe ben je iedere euro waard geweest en dat zal je in de toekomst ook zijn’.

Ik ben zo dankbaar dat ik het geld vrij heb gemaakt om hierin te investeren. Ja gemaakt. In eerste instantie ging ik 2x per maand. Dat geld had ik niet even onder mijn matras liggen. Hiervoor hebben we keuzes moeten maken. Die les wil ik je dan ook meegeven. Denk niet meteen in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden. Waar een wil is, is over het algemeen altijd een weg.

Je bent het waard om in je zelf te investeren! Wat dat ook voor jou betekent.

Mindstyle Mindset

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.