Bewust-Journaling

25 Journaling prompts voor zelfliefde en bewustzijn

Journalen is voor mij vrienden worden met jezelf. Bewustwording. Alles wat onder het oppervlakte zit in de ‘echte’ wereld brengen. Om zicht te krijgen op wat er al is. Om zicht te krijgen op dat wat er speelt. Woorden te geven aan mijn gedachten, gevoelens en emoties. Bewustwording is voor mij de key. Zodra je bewust bent dan kun je een keuze maken. Een keuze om het te accepteren, een keuze om het anders te doen.

Ik schrijf op verschillende manieren. Ik doe een braindump, dan schrijf ik alles wat er in mijn hoofd zit. Dit doe ik intuïtief. Ik schreef hier al eerder een artikel over. Deze lees je hier. Maar ik schrijf ook veel op prompts. Een vraag die je laten nadenken. Ook over onderwerpen die je anders misschien zou vermijden. Vandaag deel ik 25 journaling prompts met je, met als thema zelfliefde.

Ik denk dat we allemaal wat liever tegen onszelf mogen zijn. We kunnen genadeloos hard zijn. Terwijl we tegen de mensen om ons heen vol met compassie kunnen kijken. Om meer zicht te krijgen op jezelf en op wat er al is. Geef ik je hierbij een aantal prompts. Vragen die je kunt beantwoorden. Om je richting te geven op het gebied van zelfliefde.

25 journaling prompts zelfliefde:
 • Waar mag ik mezelf voor vergeven?
 • In welke situatie voel ik me zelfverzekerd?
 • Welke gedachten geven mij een goed gevoel over mijzelf?
 • Wat zouden mijn vrienden over mij zeggen?
 • Waar heb ik nu behoefte aan?
 • Wat zou ik tegen mijn beste vriend(in) zeggen als ze zich onzeker voelde?
 • Wat heb ik vandaag over mezelf ontdekt?
 • Als ik een superkracht kon kiezen, wat zou dat dan zijn?
 • Wanneer sta ik in mijn eigen kracht? Ofwel; Wanneer voel ik mij krachtig?
 • Ik ben trots op mezelf, omdat… (noem minimaal 5 dingen op)
 • Ik mag er zijn, omdat…
 • Hoe wil ik herinnert worden?
 • Waar, wanneer of met wie kan ik mijzelf zijn? Wat zorgt daarvoor?
 • Wat is mijn talent?
 • Wanneer voel ik mij kalm/rustig/relaxed? Waarom?
 • Hierover mag ik mijzelf een compliment/schouderklopje geven…
 • Ik gun mijzelf dat…
 • Waar gaat mijn staartje van kwispelen/mijn hart sneller van kloppen/wat maakt mij echt gelukkig?
 • Wat weerhoudt mij om nu gelukkig te zijn?
 • Als ik nu in de spiegel kijk, wat zie ik dan? Wie zie ik dan?
 • Waar ben ik nieuwsgierig naar in mijzelf?
 • Wat wil mijn hart mij vertellen?
 • Welk advies zou ik mijzelf nu geven?
 • Wat betekent zelfliefde/self care voor mij?
 • Wat heb ik nu nodig om mij kalmer/fijner te voelen?
 • Wat probeer ik niet te voelen en wil wel gevoelt worden?

Kies 1 of 2 vragen per dag uit en schrijf de antwoorden uit. Afhankelijk van hoelang je zou willen schrijven. Hierin is niets goed of fout. Begin te schrijven. Sommige vragen zullen weerstand oproepen. Ik wil je uitdagen juist die vragen wel te gaan beantwoorden. Of stel jezelf de vraag: Waarom levert dit zo’n weerstand op? en schrijf dat uit. Wees nieuwsgierig naar de dingen die je opmerkt en voelt.

Heel veel succes en schrijfplezier.

Mindstyle Mindset

ps. Laat je in de reacties weten of je wat aan de journaling prompts hebt. Of deel met mij jouw favoriete journaling prompts.

Foto door Jess Bailey Designs via Pexels

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.