Bewust-Journaling

6 voordelen van schrijven met de hand

Als je al wat vaker met schrijven/journaling bezig bent geweest, dan heb je vast al vaker de tip gelezen om te schrijven met de hand. Het is heel uitnodigend om aan de laptop te gaan zitten. Maar ik zou je adviseren dat niet te doen. Met de laptop gebruikt je brein anders. Je activeert verschillende delen in je brein door met de hand te schrijven. Dat neemt een boel fijne voordelen met zich mee. In deze blog deel ik 5 voordelen van schrijven met de hand.

1. Rust en vertragen

In de gejaagde samenleving van nu schrijven we niet meer zoveel. Typen gaat sneller en lijkt daarmee efficiënter. In zeker opzicht is dat natuurlijk ook zo. Maar je brein de rust gunnen om er echt alles uit te halen is natuurlijk ook heel efficiënt. Het is niet nodig om al je gedachten bij te houden. De kracht zit hem juist in het vertragen. Daarmee kun je echt even zijn met diezelfde gedachten.

2. Ordenen van gedachten en informatie

Door het vertragen creëer je afstand. Hierdoor lukt het ook beter om informatie te ordenen. In je hoofd zit een wirwar van gedachten en informatie. Door het rustig op te schrijven haal je de knoop uit dit warrige touwtje. Je creëert overzicht.

3. Vergroot je oplossingsvermogen

Je hebt nu afstand gecreëert van al je gedachten. Je hebt alle informatie even goed kunnen ordenen. Grote kans dat antwoorden en oplossingen zich vanzelf gaan aandienen. Dingen kunnen ineens zo vanzelfsprekend lijken, terwijl je daar eerder niet opgekomen bent.

4. Het zet (vastgeroeste) gedachten in beweging

Door de zintuigelijke ervaring kom je beter in contact met je lijf, je gedachten, herinneringen en je gevoelens, ofwel je innerlijke wereld. Door de beweging van je hand zet je echt wat in beweging. Je hand is direct verbonden met je hart en je hart. Het zorgt voor een fijne doorstroom. Je hart mag vrijuit spreken op papier.

5. Geheugentraining.

Eerder zei ik al dat je het brein behoorlijk aan het werk zet. Hierdoor krijg je een actief brein die bewust bezig is met de informatie. Je schrijft dingen op met aandacht. Je gaat dingen echt beter onthouden. Hoe meer je je brein traint, hoe makkelijker het wordt.

6. bevorderd creativiteit.

Je laat door het schrijven met je hand je hersen helften goed samenwerken. Hierdoor ga je creatiever denken. Laat die creativiteit maar stromen.

Genoeg voordelen aan met de hand schrijven dus. Laptop en telefoon aan de kant en schrijven maar. Gun jezelf dat momentje alleen met je gedachtes en gevoelens. Alles mag er zijn.

Mindstyle Mindset

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.