Persoonlijk

Dankbaarweek #41

Iedere week deel ik mijn week aan de hand van mijn dankbaarheden. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Al is het je kopje koffie in de ochtend of puur omdat je vanmorgen wakker bent geworden. Dankbaarheid maakt gelukkig(er).

Afgelopen week lag ik er helemaal af. Zowel qua focus, energie, slaap. Ik merkte het overal en op ieder gebied. Op mijn werk kon ik mij moeilijk concentreren. Ik voelde me lusteloos en rusteloos, maar desondanks waren er ook genoeg dingen om dankbaar voor te zijn.

Ondanks dat ik moeite had om echt de dingen op het werk op te pakken, heb ik toch veel gedaan. Aan het einde van de dag had ik toch heel wat dingen afgevinkt van mijn to-dolijst. Ook wat dingen die ik liever zou uitstellen, omdat ik ze spannend vind. Dankbaar dat ik dus niet met een groot to do lijstje mijn werk hoefde achter te laten. Maar ook dankbaar dat ik weer mag leren dat sommige dingen niet zo spannend zijn. Het is fijn als ze achter de rug zijn.

Het is fijn om zo even terug te blikken op je dag. We zijn snel geneigd om te blijven hangen in het vervelende gevoel dat we hebben. Terwijl als we inzoomen op de feiten, dan gaat er vaak ook een hele hoop wel goed.

Op maandag mocht de minisnoet op controle bij de KNO-arts. Haar oortjes zijn helemaal opgeknapt na de laatste buisjesoperatie en voor haar mogen we over 6 maanden terug. Het was weer even ingrijpend, want operatie voor nodig. Maar dankbaar dat het op deze manier voor haar weer goed te doen is.

Door de off-week aten we niet zo heel lekker deze week. We bestelde snel eten. Op zaterdag had de man overigens uren in de keuken gestaan, was het eten volledig mislukt. Oops. Dat gebeurt hem eigenlijk nooit (ja, hij is de kok in ons huishouden, dankbaaar!!). Omdat we eters kregen besloten we dan maar Chinees te bestellen. Dit doen we normaliter nooit. Ik ben dankbaar dat we dit financieel gezien gewoon kunnen doen. Maar ik was ook dankbaar voor het eten zelf. Het was namelijk weer heeeerlijk!

Op vrijdag had ik een hele fijne dag voor mezelf. Oma kwam oppassen, zodat ik met vriendinnetjes kon lunchen. Even lunchen werd de hele middag kletsen. Toen ik er naar toe reed voelde ik pas hoe zeer ik er aan toe was. Dankbaar voor de fijne middag. Na weken uitstellen besloot ik ook ’s avonds nog naar de kapper te gaan. Frist altijd zo lekker op. Dankbaar voor de fijne vrijdag.

Afgelopen week vonden we ook een poetshulp. Dat maakte dat we dit weekend wat meer rust hadden. Dus maakte we de tuin winterklaar. Taakjes waar we normaliter niet aan beginnen, omdat we na het poetsen vooral samen willen zijn.

Op zondag gingen we spontaan naar de dierentuin. De kinderen hebben zich kostelijk geamuseerd. Wat een fijn uitje voor iedereen. Ondanks dat ik dan een offweek had op alle facetten. Was er gek genoeg juist heel veel rust en sereniteit in huis. Veel meer geduld en dat werkte door op ieder van ons gezin. We hebben genoten.

Last minute besloten we nog langs de deuren te gaan voor Halloween. Maar last minute cancelde we dat net zo goed weer. Het begon namelijk te stortregenen. Daarvoor in de plaats hadden we nog even lekker wat knuffeltijd met de kinderen, waarmee we de dag en de week weer lekker afsloten.

Ondanks dat veel niet lukte. Lukte dus een aantal dingen wel. Het reflecteren op mijn week en de dankbaarweken schrijven helpen me om dit te zien. Bewust te worden van alles wat er wel al is. Hierdoor voelt de week minder beladen. Ons brein is er namelijk op geprogrammeerd om vooral te zien wat er niet goed ging.

Dus vraag jezelf eens af: Wat ging er vandaag allemaal wel goed? Als je het leuk vindt deel het dan vooral in de reacties.

Fijne week, mooi mens.

Mindstyle Mindset

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.