Persoonlijk

Dankbaarweek #38

Iedere week deel ik mijn week aan de hand van mijn dankbaarheden. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Al is het je kopje koffie in de ochtend of puur omdat je vanmorgen wakker bent geworden. Dankbaarheid maakt gelukkig(er). Een week die we hebben afgesloten vol warmte, liefde, rust en dankbaarheid.

Een nieuwe baan. Het gaat je niet in de koude kleren zitten. Als je mijn afgelopen dankbaarweken hebt gevolgd dan heb je het allemaal een beetje mee gekregen. Ik voelde me erg geleefd en de balans leek helemaal zoek. Of dat echt zo is? Ik weet het niet. Veel speelt af in mijn hoofd. Daarom dat ik schrijven en journalen zo fijn vind.

Wat mij ook helpt? Mijn planner. Hier kan ik alles wat in mijn hoofd zit dumpen.  Ik zal binnenkort met jullie delen hoe ik mijn planner gebruik.

Het ging niet meteen goed. Er zijn ook een aantal dingen niet afgevinkt, maar door alles wat ik voornemens was in te plannen en op te schrijven gaf het me overzicht. Zo heb ik niet alles meteen gedaan. Soms gebeurt het leven wel gewoon en wil ik daarin flexibel zijn. Maar door het op te schrijven heb ik dingen wel structureler gedaan dan ik soms doe. Zo dankbaar voor de mensen die zo’n handige planners maken.

Aan het einde van de week reflecteer ik. Ik kijk terug in mijn planner: Wat werkte, wat werkte minder? Waar wil ik meer van? Waar minder van? Inmiddels gebruik ik daarbij ook de slow and grow journal. Het geeft me meer grip op het leven. Meer regie. Dat voelt ontzettend fijn. Zo kan ik bewuster voelen wat werkt en wat goed voelt. Het is vallen en opstaan. Proberen. Maar het inzicht is fijn. Om maar niet te blijven proberen wat toch niet werkt.

Ik ben dankbaar voor alle bewustwording. Want je bewust worden, zorgt ervoor dat je een keuze hebt.

Naast de bewustwording, inzichten en dingen die daardoor goed gingen. Nam ik ook ruimte in. Dat voelt vaak heel ongemakkelijk. Maar ik deed het toch. Ik ging tijdens een werkdag naar een afspraak voor powderbrows. Ik was heel trots op deze ruimte en dankbaar. Ik maakte mezelf belangrijk. Dit was wat ik graag wilde.

Het voordeel van mijn werk is dat ik mijn werktijden zelf kan bepalen. Dan mag ik er ook gebruik van maken. Die wenkbrauwen zijn trouwens super mooi geworden!! Ze zijn nu aan het herstellen met korstjes en al. Zo benieuwd naar het eindresultaat, maar de vorm is alvast prachtig. Dankbaar voor het resultaat nu al en de fijne ontspannen middag.

De meeste dankbaarheid zat hem voor mij deze week in het weekend. Omdat ik het toen on the spot meteen in en in voelde. Terwijl ik me door het weekend heen bewoog voelde ik grote golven van dankbaarheid. Het was een ontzettend gemoedelijk weekend. We hadden geen plannen en hebben echt gedaan wat op dat moment goed voelde. Geen haast.

Daarmee tikte ik ook mega veel klusjes af van mijn to do lijst (helaas nog geen poetshulp gevonden). Maar dat was heerlijk. Het was ongedwongen. Niet snel snel snel.

Op zondag hadden we echt een typische herfstdag. Het regende buiten enorm. We bouwde lego, ik journalde, de man kookte, de kinderen verfde. Het was echt een ongedwongen rustige dag. Heerlijk! De avond sloot ik af met werken aan de blog/insta en met een yoga practise. Het was een weekend zoals je hem elke week wel zou willen hebben.

Zo dankbaar voor het gevoel. Dankbaar voor mijn kinderen. Dankbaar voor mijn man. Zeker dankbaar voor de kookkunsten van mijn man. Dankbaar dat ik alles heb kunnen doen wat mij energie geeft. Kortom dankbaar!

Fijne week, mooi mens!

Mindstyle Mindset

Image by Rebekka D from Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.