over bewust-leven

5 dingen die ik fijn vind aan de herfst.

Het weer wordt druilerig(er). Het regent meer. Steeds vroeger donker. Steeds later licht. Regen, regen en nog meer regen. We kunnen natuurlijk blijven klagen over al die vervelende dingen van de herfst. Al kleurt de herfst de aarde ook met haar mooie kleuren. Naast het prachtige palet dat zij neer laat dwarrelen op de aarde zijn er nog een aantal dingen die ik wel fijn vind aan de herfst. Laten we daarop inzoomen. Op de dingen waar we dankbaar voor mogen zijn.  

In mijn dankbaarweek van deze week schreef ik het al. We hadden een ultiem herfstdagje. Ik heb daar meteen een gevoel bij, maar wellicht heb jij wel een heel ander gevoel. Laat ik je eens meenemen in wat herfst is voor mij:

1. Thee, Heel veel thee.

Ik ben een echte theeleut, maar in de zomer vind ik er niet zoveel aan dan drink ik liever koude dranken. Zodra het wat kouder wordt snack ik direct naar thee. Thee is voor mij onlosmakelijk verbonden aan de herfst en de winter.

2. Dekens, zachte dekens.

Ik vind het zo heerlijk om weer lekker weg te kruipen in al mijn zachte dekens. Het liefst allemaal tegelijk, maar dat wordt al snel heel warm. Niets fijner dan op de bank, onder een dekentje met een lekkere kop thee. Dat geeft me echt een geborgen gevoel.

3. Vroeger donker.

Ja het klopt. Ik noemde het in de inleiding al als een van de klaag momenten. Ik vind langer licht ook wel fijn, omdat ik zo in de avond nog lekker een wandeling kan maken. Aan de andere hand vind ik het ook heel knus en gezellig. Me echt helemaal af kan sluiten van de buiten wereld, hop gordijnen dicht. En dan dus met die kop thee en de deken op de bank. Hoe fijn is het geluid van de tikkende regen dan tegen de ramen?

4. Kaarsjes.

Ik vind kaarsjes echt iets rustgevends hebben. Staren in een vlam heeft iets meditatiefs. Daarnaast vind ik dat je het vroege vallen van de avond lekker kunt compenseren. Als het licht niet naar jou komt, dan brengen we onszelf het licht. Het heerlijkste vind ik trouwens die knisperende kaarsjes. Alsof je een houtkachel aan hebt staan. Wij zelf zijn helemaal fan van de geur en de kwaliteit van woodwick.

5. Kneuterige spelletjes en activiteiten.

In de zomer zijn we allemaal veel buiten, maar met al die regen kiezen de kinderen toch liever voor andere activiteiten. Met een echte creatieveling in huis wordt er veel geknutseld, geverfd en getekend. Dat vind ik zelf dus heerlijk. Laat mij maar liever knutselen dan dat ik een lego huis moet bouwen.

Het zorgt er overigens sowieso voor dat we wat meer verbonden leven. In de zomer wil het vaak dat wij binnen zitten en de kinderen buiten spelen of andersom. Of zijn we veel in de speeltuin. Razen de kinderen lekker rond. Terwijl nu moet je verplicht op een aantal m2 met elkaar. Soms is het benauwend, maar ik vind het ook ontzetten knus.

Ik denk dat de samenvatting van al deze punten is dat ik de herfst knus, gezellig en geborgen vind. Nu ben ik heel benieuwd wat jij fijn vindt aan de herfst? Laat het me weten in de reacties, zodat we deze herfst nog een beetje mooier kunnen inkleuren.

Mindstyle Mindset

*Dit artikel bevat affiliate links.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.