Persoonlijk

Podcast luistertips: Deze 7 zijn het beluisteren waard.

Als ik een slag probeer te slaan in het huishouden, wat ik afschuwelijk vind, luister ik een podcast of een luisterboek. Podcasts komen met bosjes uit de grond. Er zitten zoveel pareltjes tussen. Deze 7 podcasts zijn de moeite waard om te beluisteren.

Ik luister zelf de afleveringen via spotify (geen abonnement) en verwijs dan ook door naar spotify, maar je kunt podcasts ook beluisteren met de podcastapp of Itunes.

Tip 1: How2talk2kids

How2talk2kids is een opvoedmethode. Je leert een andere taal gebruiken waardoor je kinderen zich begrepen voelen. Een methode die mij al veel mooie inzichten heeft gegeven. Heleen de Hertog vertaalde twee boeken. How2talk2kids ‘effectief communiceren’ en How2talk2kids ‘broers en zussen zonder rivaliteit’ (Dikke aanraders!). Sinds kort heeft ze ook een podcast waarin ze waardevolle tips deelt.

Tip 2: Wat ik wou dat ik wist

Kelly deelt wekelijks haar kijk op dingen die je als twintiger zou willen weten. Als twintiger ga je de arbeidsmarkt op, leer je jezelf meer kennen en moet je ineens voor jezelf leren zorgen. Het volwassen worden is echt begonnen en gaat gepaard met veel veranderingen en twijfels. In haar hoofdonderwerpen zoomt ze in op de dingen die zij wel had willen weten toen ze jonger was. Daarnaast deelt ze celibrity nieuws, lees, kijk en luistertips. Een luchtig luisteruurtje waar je vooral veel herkenning zal vinden.

Tip 3: Kim Munnecom podcast

Kim Munnecom ownt de law of attraction als geen ander. Haar podcast gaat over de wet van aantrekking, mindset en moneymindset. Daarnaast deelt ze veel waarde voor ondernemers. Ook als je geen ondernemer bent is zij je vrouw als je gelooft in de wet van aantrekking. Tijdens haar podcastaflevering deelt zij haar kennis over de law of attraction en hoe hij voor jou kan werken. Op het moment publiceert ze 5x per week. Naast alle gratis waarde die ze deelt, heeft ze ook verschillende programma’s die je bij haar kunt volgen gericht op de wet van aantrekking.

Tip 4: Janne Schuijn.

Een volledig andere tip dan tip 3. Janne gelooft niet in de law of attraction. Is nuchter en bloedeerlijk. Janne Schuijn is mindsetcoach en heeft een eigenbedrijf anderskan. Zij windt geen doekjes om haar mening. Heerlijk.
Ik volg bij haar een membership: Guide Your Mind. Naast haar membership en Mindshift programma heeft ze ook een eigen podcast. Janne publiceert niet op wekelijkse basis, maar doet alles net even anders. Ga haar zeker volgen. Als ze iets deelt dan is het altijd spot on! Op een nuchtere en goudeerlijke manier deelt ze waardevolle tips voor een krachtigere mindset en bespreekt ze alles wat ze kwijt wil met je.

Tip 5: 100% inspiratiepodcast.

Thijs Lindhout is opzoek naar de succesformule van meer geluk en succes. In zijn podcast interviewt hij wekelijks mensen en komt zo achter hun verhaal. Van minder bekenden mensen tot bekendheden als Jan Dino en Ali B. Ieder met hun eigen kwetsbare en waardevolle bijdrage. Verhalen die jou inspireren.

Tip 6: Held in eigen verhaal.

In deze podcast interviewt Iris Enthoven mensen die iets heftigs hebben meegemaakt. Zij waren in staat de heftige gebeurtenis om te zetten in iets positiefs. Hoe is hen dat gelukt? Deze mensen zijn helden. Inspirerende verhalen van prachtige mensen.

Tip 7: Man man man de podcast

In deze podcast onderzoeken vrienden Chris, Bas en Domien hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Inmiddels verkopen ze ook hun eigen bier en schreven zij een boek. Ben jij benieuwd hoe mannelijk mannen eigenlijk zijn en wil je gewoon even heel hard lachen, geef deze podcast dan zeker eens een kans.

Deel in de reacties jouw podcast-tips (zodat mijn huis schoon blijft).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.