Persoonlijk

Dankbaarweek #4

De wereld staat op zijn kop. Maatregelen worden verscherpt, kinderen zitten thuis en niet-essentiële winkels moeten dicht. Dat betekent iets voor ieder huishouden. In mijn omgeving hoor ik de onrust en wat het met eenieder doet. Mijn hart gaat uit naar iedereen die op wat voor manier dan ook getroffen wordt. Mentaal is het geen kattenpis. Ik ben dankbaar om dankbaarweek te mogen schrijven, want desondanks is er altijd iets om dankbaar voor te zijn! Ik hoop je hiermee wat lichtpuntjes te geven in deze vreemde tijd.

Op maandag lekte de nieuwe maatregelen uit. Dat bracht een hoop onrust met zich mee. Iedereen was in alle staten. Wat komt daadwerkelijk uit en hoe gaan we dit met zijn allen doen? Om 19:00 zaten we dan ook klaar voor de buis om te horen wat er zou gaan veranderen. Voor ons betekent dat allebei onze kindjes thuis moeten blijven, maar ons werk gewoon doorgaat. Dat wordt even organiseren. Gelukkig hebben wij een steunsysteem die veel voor ons kan betekenen. Ik ben dankbaar dat ik twee weken verlof in het vooruitzicht heb. Dat maakt de 5 weken wat dragelijker en behapbaar. Gelukkig mag ik op maandagavond nog dansen. Even extra genieten.

Dinsdag steeg de onrust naar een hoogtepunt. De lock-down werd op maandagavond aangekondigd en dat betekende nog al wat. Iedereen die ik tegenkwam was bezig met de maatregelen en hadden last van de onduidelijkheden. Daarnaast had ik ook de zorg rondom mijn eigen kids. Dat hakte er mentaal flink in. Ik was ontzettend moe aan het einde van de werkdag. Gelukkig hebben we de opvang kunnen regelen voor deze week. Ik sloot de dag af met werken aan mijn blog. Dankbaar dat veel dingen wel nog kunnen. Veel kan ik nog vanuit thuis doen, zoals yoga. Nog genoeg uitlaatkleppen dus.

Op Woensdag moest er gewoon gewerkt worden. De kids zijn opgevangen door oma en de noodopvang. Dankbaar dat er mogelijkheden zijn. We hopen in de komende weken de opvang in ons eigen systeem te kunnen opvangen.

’s Avonds kwam mijn vriendinnetje op bezoek. Het is dan altijd veel te gezellig, waardoor we veel te lang kletsen en te laat naar bed gaan. Maar dat is ook net waar ik zo dankbaar voor ben. Voor de gezelligheid en de fijne band die we hebben.

Donderdag sta ik flink vermoeit op. Want als kers op de taart vond Ise het nodig om de hele nacht te spoken. Desondanks had ik toch een fijne dag met de kinderen. ’s Morgens zijn we naar de natuurgeneeskundige geweest, hebben we brood gehaald bij de bakker en verder hebben we de boel de boel gelaten. Fijn dat ik dat geleerd heb. Eerder zou ik me de hele dag schuldig voelen over het feit dat ik niks gedaan had. Vandaag stond de TV veel te lang aan. Maar toch ben ik dankbaar dat ik dat ding wel eens kan inzetten.

Vrijdag: Dankbaar voor de hele nacht slaap. Een goede nachtrust was wel even nodig en zeer welkom. De kids hebben vandaag ontzettend veel ruzie. Ze zijn echt broer en zus deze ochtend. Dankbaar dat Jurre het boven spelen heeft uitgevonden. Zo heeft iedereen even wat ademruimte.

Zaterdag zijn we weer lekker met zijn vieren. Ik kan daar zo van genieten. Onze weekenden stonden voor maart 2020 ontzettend vol. We vlogen van hot naar her en op zondagavond plofte we uitgeput op de bank. Door de big C hebben we veel meer quality time met elkaar.

Davy pakt nog even zijn gitaar en de kids dansen lekker op de mooie klanken van papa’s zang en gitaar spel. Ineens zitten ze in alle rust te spelen. Gekscherend zegt hij nog: ‘lekker publiek zeg’. Maar het gaf ze zoveel rust dat ze ieder hun plekje in huis opzochten om zich terug te trekken. En ik snap dat wel. Ik kan er ook zo van genieten. Vaker pakken dat ding alstublieft!

Zaterdag op zondag nacht slapen we helemaal niet. Ise is de hele nacht wakker. Niks hielp. ‘s Ochtends komt de aap uit de mouw. Ze heeft een loop-oor. Vandaag ben ik dankbaar voor de goede zorg in Nederland. Ik bel de HAP op en krijgen medicatie voor geschreven.

Een week vol onrust en aanpassingen, maar nog genoeg om van te genieten. Waar was jij deze week dankbaar voor?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.