Persoonlijk

Dankbaarweek #5

Iedere week deel ik hier mijn week in dankbaarheden. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Deze week vierde we kerst. Een beetje anders, maar wel leuk. Helaas konden we mijn vader niet zien aangezien hij in Duitsland woont. Ook andere familieleden zagen we niet. We besluiten dit op een ander tijdstip in te halen. Wie zegt nou dat je kerst moet vieren als het kerstmis is?

Maandag was de eerste dag dat ik alleen was met de kinderen in mijn verlof. Het was een heerlijke dag waarin we lekker gedaan hebben wat we wilde. Het verlof dat ik nu heb komt door overwerk. Hoewel dat soms pittig was, ben ik nu wel dankbaar dat ik de uren had opgebouwd. Twee weken vol quality time met mijn gezin.

Dinsdag had ik onverwacht een uurtje voor mezelf. Ik had een afspraak staan en oppas geregeld voor de kinderen. Toen ik wilde vertrekken kreeg ik een bericht dat de afspraak, door omstandigheden, niet door kon gaan. Eigenlijk wilde ik gaan wandelen, maar begon toch even aan de boodschappenlijst voor kerst. Dat kostte me uiteindelijk 1,5 uur. Op het moment zelf baalde ik dat ik mijn tijd niet ‘beter’ had gebruikt. Op dinsdagavond, nadat de man de boodschappen had gedaan, was ik er hartstikke blij mee en dankbaar dat we alles al hadden geregeld.

Woensdag was een dag van aanpassen. Jurre had oorpijn. Vermoedelijk door een foutje eerder in de week. Hij kreeg per ongeluk roomboter. Dat zijn foutjes die kunnen gebeuren.
Ik had nog van alles in de planning staan. Vaak vind ik het moeilijk om me daar aan over te geven en wil mijn lijstje afwerken. Dat zorgt ervoor dat we dan beide gefrustreerd zijn. Vandaag lukte het om alles uit mijn handen te laten vallen. Het was fijn om er helemaal voor hem te kunnen zijn. Als je die kleine armpjes om je nek voelt dan kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik hun moeder mag zijn. Dankbaar dat ik steeds meer mee kan gaan in de flow van het moment.

Kerstfoto 2019

Op kerstavond eten we altijd met mijn hele familie. Gezien de maatregelen moest daar wat in veranderen. Dus donderdag kwamen mijn broer, zijn vriendin en mijn moeder langs. Ieder jaar eten we hetzelfde. Dat kon ook eens anders vonden we. We combineerde oude tradities met nieuwe tradities en hebben met zijn allen in de keuken gestaan. Het was echt gezellig. We sloten af met jackboxgames en hebben de billen uit onze broek gelachen. Wist je dat niet alleen peuters houden van poep en plas grapjes? Al met al een dankbare avond voor in de boekjes.

Oh ja en vandaag maakte we onze (nieuwe) traditie kerstfoto. Vorig jaar probeerde we picture perfect te maken bij de boom. Onmogelijk met twee kleine kids. Veel frustratie en mislukte foto’s als gevolg. Achteraf konden we keihard lachen om die mislukte foto’s. Dus dit maal deden we al geen moeite, maar maakte meteen een ‘mislukte’ familie foto. Zie omslagfoto. Hartstikke gelukt als je het mij vraagt.

Op eerste kerstdag, vrijdag, kwamen mijn schoonouders eten. Hiervoor stonden wij ’s middags met zijn tweeën in de keuken. Muziekje aan en gaan. We hebben in alle rust al het eten voorbereid. Het was echt even een zen genietmomentje. Ook de avond was een fijn momentje met zijn allen.

Zaterdag was het 2e kerstdag. We hadden een heerlijk dagje met zijn 4’en. We maakte een heerlijke winderige wandeling in de velden. Dankbaar dat we zo makkelijk in de natuur zijn. We stappen naar buiten en binnen 10 minuten wandelen we de uitgestrekte velden in.

Ik werk altijd aan de keukentafel aan mijn blog. Niet heel handig, want de laptop werd zo’n 4 keer per dag versleept. Ik wilde heel graag een plekje waar ik alles kan laten staan. Dus besloten we op zondag een hoekje om te bouwen in de woonkamer. Ik zal hier binnenkort een artikel over schrijven en het eindresultaat laten zien. Davy is altijd in voor dit soort projecten dus binnen een uur had hij van een kast een bureau gemaakt. Bijkomend voordeel is dat alle kasten in huis nu weer zijn opgeruimd en geordend. Alles moest een nieuwe plek, omdat we het met een kast minder moeten doen. Dankbaar voor zijn enthousiasme en dat hij altijd in is voor gekke ideeën, maar zeker ook voor zijn handigheid.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.