bewust-opvoeden

Kinderen met voedselallergieën: Melkeiwit- en tarweallergie (+samenwerking Bonbonbaksels).

Voedselallergie en met name koemelkeiwitallergie is iets waar je steeds vaker over hoort, zeker bij baby’s. In mijn ogen vrij logisch, want koemelk is gemaakt voor een kalf en niet voor mensen. De darmen van onze kleine baby’s zijn niet goed instaat om de eiwitten te verteren. Een huilbaby, oorontstekingen, typische KNO-kindjes, slapeloze nachten en licht ontvlambare kinderen is ons niet vreemd. Zowel Jurre als Ise hebben een koemelkeiwitallergie, in combinatie met een tarweallergie. Een hele zoektocht waar je als ouder ontzettend onzeker van kan worden. We hebben al wat paden bewandeld.

Want voedselallergieën bij kinderen is geen trend, maar een serieus probleem waar we steeds meer over leren en te weten komen. Er is nog relatief weinig over bekent, ook bij mensen waarvan je mag verwachten dat ze er wel kennis over hebben. Gelukkig worden we als samenleving steeds bewuster van de invloed van voeding op ons lijf. De komende tijd zal voedselallergieën bij kinderen een terugkomend thema zijn op mijn blog.

In deze terugkomende serie wil ik aftrappen met een shoutout naar onze suikertante Bonnie van BonBonBaksels. Zelf heeft ze ook twee kindjes met voedselallergieën. Haar missie is om allergiekindjes dat te geven wat voor andere kinderen zo normaal is, zoals een lekker stuk taart. Zodat ze eens mee kunnen snoepen en geen nee op hun bordje krijgen. Ik kan je vertellen haar missie is nu al gelukt.

Deze week stond Bonnie op de stoep met een van haar proefbaksels. Normaal als andere taart eten, dan kauwen zij op hun oude vertrouwde, zelf mee genomen, koekjes. Ze weten niet beter. Jurre (mijn oudste) was al meteen in de zevende hemel toen hij hoorde dat er taart was waar hij van mocht eten. Hij probeerde nog een hap van zijn zus te krijgen. Daar had Ise geen oren naar (gelijk heeft ze). Vanaf nu verwachten Jurre en Ise dat Bonnie haar proefbaksels vaker langs brengt. Ze zijn graag proefkonijnen.

Hoewel ik er zelf veel over kan schrijven zal ik dat niet helemaal alleen doen. De eerste samenwerking is namelijk een feit. Suiker tante van Bonbonbaksels gaat mee denken en mee praten over dit onderwerp. Haar kennis en ervaring is onmisbaar en zal een mooie aanvulling zijn. Zoals haar motto al zegt: ‘Allergymoms I FEEL YOU’.

We willen onze kennis en ervaring bundelen om andere allergymoms een hand te reiken. Jullie steun en toeverlaat zijn. Ons doel is de wegwijzer zijn voor moeders in de complexe wereld van allergieën. Wij weten hoe het is om te verdwalen op deze wegen en willen jullie een routekaart aanreiken.

Voor nu: bestel bij haar je eerste allergyproof baksel en dat kan met een gerust hart. Als moeder van allergiekindjes weet ze waar ze mee bezig is. Ook zonder allergieën zijn haar baksels heerlijk. Volgen en bestellen dus!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.