Persoonlijk

Dankbaarweek #33

Iedere week deel ik mijn week aan de hand van mijn dankbaarheden. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Al is het je kopje koffie in de ochtend of puur omdat je vanmorgen wakker bent geworden. Dankbaarheid maakt gelukkig(er). Afgelopen week zat onze vakantie erop. Een week vol sociale activiteiten, maar of dat zo slim was? Lees gauw mee!

Afgelopen week was mijn eerste werkweek na mijn vakantie. Voorheen werkte ik op maandag, dinsdag en woensdag. Vanaf nu werk ik dinsdag, woensdag en donderdag. Dat was dus voor mijn gevoel een extra vakantie dagje. De mini kon op maandag wel naar het KDV. Ik besloot er gebruik van te maken. Ik twijfelde nog even, want dan zou ze 4 dagen weg zijn. Maar ik koos er voor het toch te doen.

Normaal heb ik namelijk iedere week een dagje alleen met mijn minisnoet. Alleen-tijd met de grote snoet heb ik vrijwel nooit. Dus brachten we de mini weg en hadden wij een heerlijk dagje samen. Alleen al het blije kopje toen ik het hem vertelde was genoeg om dankbaar voor te zijn.

Maar het bleef niet bij alleen de zus weg brengen. We gingen naar een indoorspeelplek waar hij naar hartenlust speelde. Hier vroeg hij ook al weken naar, maar de plekken waren steeds vol of het was te mooi weer. Dus dankbaar dat we last minute nog een plekje vonden. Uiteraard ging ik ook mee op avontuur in het speelparadijs. Wat wel een uitdaging was op een plek dat gemaakt is voor 0 tot 6 jarigen. Hij vond het heerlijk om even zijn tijd niet te hoeven delen met de mini. Zo waardevol zo’n dagje.

Mijn werkweek ging heerlijk en ging verassend goed. Ik heb nooit thuis gewerkt en werk nu volledig vanuit huis. Een hele omschakeling. Voor de vakantie heb ik daar al gedeeltelijk van mogen proeven. Ik ben heel bewust mijn werkweek in gestapt. Het werk wat ik doe vind ik namelijk ontzettend leuk. Soms vliegt de tijd aan me voorbij en kan ik ineens 4 uur verder zijn zonder van mijn scherm opgekeken te hebben. Ik wil mezelf hiervoor dan ook beschermen en ik denk dat dit aardig goed gelukt is voor een eerste week. Trots op mijzelf.

Ik ben hierin vooral dankbaar voor de keuze die ik heb gemaakt. Ik heb last minute voor mijn vakantie de keuze gemaakt om op deze plek te gaan werken. Volledig tegen mijn originele plan in. Toen ik eenmaal de beslissing had uitgesproken twijfelde ik of ik er wel ècht goed aan deed. Maar nu kan ik zeggen dat ik echt tevreden ben met mijn keuze en dankbaar ben voor deze kans. Overigens gooide het universum 3 meloenen naar mijn hoofd, dus het was al bijna geen keuze meer.

Mijn week was verder nog gevuld met heerlijke sociale activiteiten. Er kwamen vriendinnen op bezoek, we vierde het leven, ik was te vinden op het terras en we sloten de week af met een familie barbecue. Waar ik overigens nog over twijfelde om te gaan, maar uiteindelijk heel blij ben dat ik gegaan ben. Daarbij ook enorm dankbaar voor het weer tijdens de barbecue. Met 27 graden hadden we niets te klagen. Toch wel handig bij een barbecue.

Voor nu ben ik vooral gebroken. Met te weinig slaap op de teller moet mijn lijf voor nu even de prijs betalen. Maar het was het allemaal waard. Ik heb echt plezier gehad en genoten. Dankbaar voor mijn lieve vriendinnetjes. Dankbaar dat ik mijn hele familie weer gezien heb.  

Voor volgende week maak ik weer verstandigere keuzes.

Fijne week lief mens!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.