bewust-zijn

Fijne vaderdag (of mag ik dat niet zeggen?)

Ik heb het gevoel dat ik dit soort dingen moet nuanceren. Ik zie het andere mensen doen. Ben me hyper bewust dat mijn situatie niet de jouwe hoeft te zijn. Moet ik dat benoemen? Is dat iets wat van mij verwacht wordt? Vaderdag is niet iets vanzelfsprekend. Ook daar ben ik mij bewust van.

Eigenlijk mogen deze dagen ook van mij de prullenbak in. Want ik eer mijn vader en mijn man wel vaker dan één keer per jaar. Al vind ik het ook steeds fijner om deze dagen wel te vieren. Omdat ik juist hen wil laten weten hoeveel ik van ze hou en hoeveel ik ze waardeer. Als vader van mijn kindjes. Als mijn vader. Omdat ik dankbaar ben voor hun zijn. Daar sta ik met heel veel liefde bij stil.

De relatie met mijn vader is ook niet altijd regenbogen, glitters en eenhoorns geweest. Het is een bumpy road met hoge pieken en diepe dalen. Juist door die diepe dalen ben ik dankbaar dat hij er is. Het had slechter kunnen aflopen. Een periode in ons leven hadden we tijdelijk geen contact. Wat als het contact niet hersteld was? Juist nu waardeer ik zijn rol in mijn leven des te meer.

Achter iedere fijne Vaderdag (ook zonder toelichting en disclaimers). Zit een verhaal. Een verhaal met haken en ogen. Een verhaal van pijn en verdriet. Van houden van, van loslaten. In welke vorm dan ook.

Op dit soort dagen wil ik graag mijn dierbaren overstelpen met liefde, met lieve woorden en met 1000 veren in hun reet. Maar ook achter die 1000 veren zitten gefrustreerde mannen. Mannen die hun geduld wel eens verliezen, mannen die dingen soms onhandig aanpakken.

Maar ze zijn er iedere keer weer opnieuw. Ze hebben hun kinderen lief. Ze doen hun best en leren. En daar mogen ze 1000 veren voor op welke plek ze het maar willen. Daarvoor verdienen ze vuurwerk en bier, omdat het hen aan liefde niet ontbreekt.

Omdat zij ondanks hun gebreken de liefste vaders zijn. Voor hun kinderen door het vuur gaan en ze opvangen wanneer dat nodig is. Ik geef hen eeuwige roem. Voor wie ze zijn en voor wat ze doen.

En zo gaf ik toch mijn disclaimers.

Een verhaal op internet is slecht het verhaal van één kant bekeken. Maar een verhaal heeft oneindig veel kanten, met ontelbare details. Die allemaal invloed hebben op het grotere plaatje.

Fijne vaderdag! Wat dat ook voor jou mag betekenen.

Mindstyle Mindset

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.